Pleurotus Mushroom Spoon Sweet with Roasted Almonds and Vanilla Flavor

Product category: Spoon Sweet
Net weight: 270g
Product code (SKU): 011D0270
Barcode: 5214000828013
Storage conditions: Once opened keep it refrigerated 0 – 4°C

Also available in 1300g Ho.Re.Ca. packaging

Mushrooms meet the Greek tradition and change the point of view we had about spoon sweets so far.

Fresh Pleurotus mushrooms are chopped in thin strips, simmered in a fresh lemon juice and brown raw sugar mix that assigns to the syrup a golden-brown color, blended smoothly with a vanilla flavor touch and crunchy roasted almonds.

Its an aesthetically unique dessert that accompanies yogurt and ice cream, can also be used as an ingredient in puddings and creams, as a filling in pies, sweet tarts and cakes, even over cheesecake.

Recommended also as an excellent sauce for grilled meat dishes.

NO PRESERVATIVES
WITHOUT GLUCOSE
WITHOUT ARTIFICIAL COLORINGS

Γλυκό Κουταλιού

Το γλυκό του κουταλιού είναι από τα πλέον παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, αποτελεί μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσής και χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής φιλοξενίας.

Δημιουργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από την ανάγκη να συντηρηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά που περίσσευαν απ’τη σοδειά.
Αν και ο όρος «γλυκό του κουταλιού» ήρθε αιώνες αργότερα διότι τα σερβίριζαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια ή σε μικρά πιατάκια με ένα μικρό κουτάλι.
Ένα καλό γλυκό του κουταλιού χρειάζεται εξαιρετικές πρώτες ύλες, να μην περιέχει γλυκόζη ούτε χρωματικές ουσίες.
Τα γλυκά κουταλιού είναι από τα πιο υγιεινά γλυκά γιατί οι θερμίδες που περιέχουν προέρχονται μόνο από απλούς υδατάνθρακες και παρόλο που η περιεκτικότητά τους σε απλά σάκχαρα είναι υψηλή δεν περιέχουν καθόλου βούτυρο ούτε λοιπά φυτικά ή ζωικά λιπαρά σε αντίθεση με τα κρεμώδη γλυκά και  η διατροφική αξία τους γίνεται ακόμη υψηλότερη αν τα συνδυάζουμε με γιαούρτι και παγωτό ή προσθέσουμε καρυκεύματα και ξηρούς καρπούς.

Το γλυκό του κουταλιού το συναντάμε και στην αρχαία Ελλάδα όπου έβραζαν σε χαμηλή φωτιά μέλι με κυδώνια και παρασκεύαζαν ένα γλυκό που το ονόμαζαν «Μελίμηλον».