Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Τσίλι, Κάρυ και Πορτοκάλι

Μια ιδιαίτερη γλυκόξινη ελαφρώς πικάντικη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους, σιγοβρασμένη σε λευκό ξηρό κρασί, με κάρυ, φυσικό χυμό και πραγματικό ξύσμα πορτοκαλιού πού της δίνουν ένα εξαίσιο άρωμα και ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Συνοδεύει ιδανικά, πιάτα τυριών, ψητό κρέας, κρασί ή μπύρα.
Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως ντρέσινγκ σε πράσινες σαλάτες, σε μπέργκερς ή ακόμα σαν άλειμμα πάνω σε ψημένο ζεστό ψωμί.

Ακαταμάχητος συνδυασμός πάνω σε φέτα, μεγάλα κομμάτια παρμεζάνας και φέτες προσούτο.

Διαθέσιμο σε συσκευασίες Deli των 160g & Ho.Re.Ca. των 1100g.

 

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ
ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ & ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Chutney (Τσάτνεϊ)

Το Chutney ή αλλιώς Chatni ή catni όπως αποκαλείται στην Ινδική γλώσσα απ’ όπου και προέρχεται, είναι γλυκόξινη σάλτσα με υφή μαρμελάδας και σημαίνει «έντονα καρυκευμένο».

Στην Ευρώπη το έφεραν οι Άγγλοι τον 17ο αιώνα και είναι πλέον πολύ διαδεδομένο σχεδόν σε όλη την ήπειρο.

Παρασκευάζεται με εξωτικά φρούτα όπως μάνγκο, συχνά όμως το συναντάμε με μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, τομάτες και φυσικά ζάχαρη, ξίδι και μπαχαρικά.

Στη δική μας εκδοχή συνδυάσαμε το εξωτικό ταπεραμέντο των Chutneys με το μανιτάρι και δημιουργήσαμε δυο ξεχωριστές γλυκόξινες και αρωματικές σάλτσες.